diumenge, 23 de desembre del 2012

Comunicació a la xarxa

A mesura que hem anat avançant en les fases, la comunicació asincrònica ha anat assolint-se i ha anat baixant la xifra de missatges que els components del grup ens hem anat creuant. La comunicació asincrònica ha estat tot un èxit: cada vegada hem necessitat menys missatges per fer dur endavant las tasques i això vol dir que l'eficàcia comunicativa també ha augmentat.

Pel que fa a les estratègies de comunicació que el nostre bloc ha desenvolupat per tal de que fóra un lloc de conversa comunitari, cal destacar que el tractament de diari de treball en el qual els membres del grup han anat redactant les entrades conforme les exigències de cada fase ha proporcionat una actualització freqüent de continguts del bloc. També els trets d'estil de la redacció dels textos han jugat en favor del dinamisme del bloc: els textos son breus, solen ésser oberts i faciliten l'apertura de debats, i, a més a més, la correcció normativa i ortogràfica d'ells li dona al bloc certa credibilitat. 

Aquest és un bloc obert, ja que, a més de tenir activitat el sistema de comentaris i de fer-lo servir (encara que podríem haver fer un nombre major d'entrades de comentaris), els membres del grup disposem de les dates del coordinador del bloc per tal de modificar-lo, a més de les adreces electròniques de tots els membres per si volem fer-nos alguna observació entre membres que no caiga en l'espai comú del bloc. Si bé en un principi l'ús de l'hipertext fou molt escàs, ha anat augmentant l'inclusió d'enllaços als textos a mesura que els membres del grup anàvem afermant-nos en l'ús d'aquesta eina comunicativa.    



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada