dilluns, 24 de desembre del 2012

Tecnologia digital

Sens dubte, a hores d'ara, els membres del grup podem dir que ja hem assolit un bon grapat de competències en l'ús de la tecnologia digital gràcies a l'aprenentatge intensiu que hem anat fent amb la construcció i manteniment d'un bloc, amb la instal·lació d'un gestor bibliogràfic com Zotero i el treball dins d'ell, amb la redacció d'un projecte de continguts en una wiki i amb l'ús d'altres eines com el correu electrònic, fulles de càlcul (Excel o Calc), etc.

Però, al menys per a mi, encara hi ha molt de treball per a fer. La viquipèdia diu sobre les TIC que "aquestes noves tecnologies són immaterials, ja que la matèria principal és la informació; permeten la interconnexió i la interactivitat; són instantànies; tenen elevats paràmetres d'imatge i so". Potser influïts per aquesta immaterialitat que l'aprenentatge de competències en l'ús de les noves tecnològiques, és fa pas a pas, molt esplai i invertint una important quantitat de temps. Per això un té la sensació de què, si bé s'ha recorregut molt en l'aprenentatge en aquest món de les noves tecnologies, encara hi ha un llarg camí per recorre si un vol dominar, i fins i tot gaudir, la tecnologia digital.



  

1 comentari:

  1. Som conscients de la dificultat que suposen les noves tecnologies per a usuaris iniciats però alhora són imprescindibles avui en dia.
    Des del meu punt de vista i per la meua part, han sorgit alguns dubtes, sobretot pel que fa a l'ús de Zotero, però amb l'ajuda dels companys i del consultor s'han pogut solucionar.
    Finalment, hem sigut capaços de tirar endavant el projecte i endinsar-nos en el món de les TIC sense naufragar.

    ResponElimina